אייקון פינת השף

השף שלנו- בועז צאירי

שיתוף הפעולה שלנו עם השף בועז צאירי התחיל לפני שנים רבות.

קרוב לשלושים שנים שבהן השף צאירי לוקח חלק בפיתוח מוצרים חדשים תוך שמירה על קשר עם המסורת היפנית .

צאירי נשוי לאישה יפנית, דבר שהקל מאד על כניסתו של השף למעוזי האוכל היפני. הוא עוסק בבישול יפני משנת 1981 והוא ידוע כשם דבר לנושא.

במשך עשרים ושבע שנים מתמחה השף צאירי במגוון רחב של נושאים מהמטבח היפני.

הוא עבד במסעדת הסושי המפוסמת קיבון גינזה שבטוקיו.

הוא התמחה בבית הטופו FUTABA המספק טופו ייחודי לכולבו מיצקושי. חלק מהידע של FUTABA שזור בטופו הרך שמיוצר מזה שנים במשק ויילר.

צאירי התמחה גם  בהכנת אטריות יפניות  אודון, ראמן וסובה וצירים מיוחדים עבורן. הראמן הטרי הראשון בארץ הוגש בסאקורה תל אביב כמה שנים לאחר מכן.

בנוסף הוא התמחה בנושא אצות ים למאכל. שימוש גידול והעשרת המטבח בישראל בשימוש באצות ים. ציאירי פיתח סלטים ומוצרים אחרים מאצות ים אשר זכו להצלחה גם ביפן וגם בצרפת.

בשנת 1994 הקים השף צאירי את מסעדת "סאקורה" בירושלים ובשנת 2004 הקים סניף נוסף של "סאקורה" בתל אביב.

בשנת 2000 זרענו יחד עם צאירי שדה סויה בטל שחר, שהיה לגידול האדממה הראשון בישראל.

השף צאירי הוא גם אקדמאי ומתחיל בקרוב שוב את הדוקטורט שלו.

שף בועז צאירי
תמונת מתכונים