סלט פטוש


סלט מרענן וכיפי

מצרכים:

  • חצי חבילת טופו הבית
  • שמן לטיגון
  • פיתה
  • שמן זית
  • זעתר
  • מלח
  • בצל קטן
  • 2 גמבות
  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים
  • 2 כפות זיתים שחורים
  • כמה עלי נענע
  • 2 כפות זרעי דלעת

לתיבול הסלט:

  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית סומק
  • 2 כפות שמן זית

 הכנה:

לטופו:

חותכים טופו לקוביות. מטגנים על מחבת עם מעט שמן. מטגנים את הטופו היטב מכל הצדדים.

כשהטופו מקבל גוון זהבהב, מכבים את האש מוסיפים למחבת כפית זעתר וכפית מלח ומערבבים היטב. נותנים לטופו להצטנן.

 

לפיתה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות

חותכים את הפיתה לחצי, מורחים על הפיתה שמן זית זעתר ומלח.

מכניסים לתנור ל- 10 דקות עד שהפיתה משחימה.

קורעים לחתיכות ושמים מעל הסלט.

 

 לסלט :

שוטפים היטב את הירקות.

קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות. שמים בקערה.

חותכים גס גמבה, עגבניות ומלפפונים.

חותכים את הזיתים לחצי.

מערבבים את כל הירקות.

מתבלים את הסלט ומערבבים היטב.

מפזרים מעליו קוביות טופו מתובלות וקרעי פיתה.


מגישים קר ובתיאבון!