מרק מיסו טבעוני

האצות והפטריות מעניקות למרק את הטעם העשיר


מצרכים:

    • 4 פטריות שיטאקי מיובשות
    • 1 אצת קומבו
    • 3 כוסות מים
    • חצי חבילת טופו רך
    • 3-2 כפות מיסו כהה
    • בצל ירוק קצוץ
    • 2 כפיות אצות וואקמה

 

הכנה:

משרים את אצת הקומבו והפטריות ב-3 כוסות מים קרים במשך כ 4 שעות.

מעבירים את המים, הפטריות והאצה לסיר ומביאים כמעט לידי רתיחה.

מוצאים את האצה והפטריות.

משרים למשך 4 דקות אצות ווקאמה בקערה עם מים קרים.

חותכים את הטופו לקוביות קטנות.

מוסיפים לסיר את הטופו, ולאחר 2 דקות מכבים את האש.

מוסיפים 3- 2 כפות מיסו ( תלוי במליחות הרצויה) לתוך מצקת שיש בה מעט מים מהסיר ומערבים עם צ'ופסטיק עד שהמיסו נמס במים. מכניסים את המצקת לסיר ומערבבים.

לאחר 2 דקות, שנוצרים "ענני" מיסו- המרק מוכן .

היפנים אוכלים את המרק עם צ'ופסטיק, אצלנו אפשר להתפשר על כף

חותכים את הבצל הירוק.

מוסיפים את האצות ווקאמה למרק.

להגשה מפזרים מעל המרק מעט בצל ירוק קצוץ.


בתיאבון!