טופו מוקפץ עם ירקות העונה מהמטבח של משפחת ויילר

טופו מוקפץ עם ירקות העונה

טופו מוקפץ עם ירקות העונה

מנה חמה לכל המשפחה

    מצרכים

    חבילת טופו הבית של משק ויילר
    מבחר ירקות העונה כגון קיץ:
    בצל ירוק, כרשה, גזר, סלרי, כרוב, כרובית
    ובחורף: פלפל, בצל יבש, קישוא ועוד
    שמן זית לטיגון
    רוטב סויה מהול במעט מים ובכמה טיפות שמן שומשום.

    אופן הכנה

  • קוצצים בצל יבש או כרשה ומטגנים קלות בשמן זית.
  • חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
  • חותכים את שאר הירקות, מוסיפים למחבת ומטגנים מעט על אש גדולה.
  • מנמיכים את האש, מוסיפים רוטב סויה מהול במים ובשמן שומשום ומכסים
    מעט עד שירקות יתרככו והרוטב ייספג.


מגישים חם, בתאבון!

היתרון של טופו עם ירקות מוקפצים הוא רעיון המנה הגמישה. הטופו מספק חלבון והירקות מוסיפים ומעשירים את המנה. מאלתרים לפי מה שיש בבית. נשארו במקרר כרשות, הרי לנו בסיס של טופו מוקפץ עם כרשה. הגזרים עומדים בשממונם ומזמינים אותנו לתבשיל חם – נקפיץ גם אותם. כרובית או כרוב, קישוא או פל, למשלפל. רק צריך לתכנן את מועד הכנסתם לקדרה, למשל: גזר, כרובית ובטטות מתבשלים קצת יותר זמן מקישוא או פלפל ואת הנבטים כדאי תמיד להוסיף בדקה התשעים. את הירקות המוקפצים עם הטופו אפשר להגיש לצד מנת אורז או עם פסטה. במקרה זה מומלץ לתבל לחוד את הפסטה או האורז ולחוד את הטופו והירקות, לפני שמשלבים ביניהם.