אייקון על הטופו

על הטופו

הטופו הוא מזון מסורתי המהווה אבן יסוד בתזונת המזרח הרחוק. כלומר זהו מזון שעמד במבחן הזמן.

הטופו הוא חלבון המופק מפולי הסויה בתהליכים מסורתיים ופשוטים הכוללים השרייה, שטיפה,
טחינה, בישול, מיצוי החלבון (גבן) והגבנה.
היפנים מכנים את הטופו " בשר השדות " – כי ערכו התזונתי דומה לבשר.
כל חלבון נמדד בכמותו היחסית מחד גיסא ובאיכותו המאפשרת ספיגה על ידי הגוף מאידך גיסא.
הטופו מכיל הרבה חלבון ביחס למוצרים צמחיים אחרים והוא זמין ביותר לגוף.
כדי לשפר אף יותר את זמינותו ניתן להשלימו באכילת דגנים.
לדוגמה המזון היפאני המסורתי כולל קערת אורז, ממשפחת הדגניים עם טופו.

מרקמו של הטופו חלק והוא סופג כל טעם בתהליכי הכנה מגוונים כגון השרייה, בישול, טיגון, אפייה וערבוב עם תבלינים, עשבי תיבול רטבים ועוד.
את הטופו ניתן להחשיב גם כמזון דיאטטי, מכיוון שערכו הקלורי ליחידת חלבון נמוך יחסית למוצרים אחרים מהחי והצומח.
הטופו הוא תחליף צמחי למאכלי חלב ובשר ובשל היותו פרווה, מתאים לאכילה בסמיכות הן למאכלי בשר הן למאכלי חלב.

 

פולי-סויה