אייקון מאמרים

הגיגים אישיים על טופו וטמפה

אורנה פוגל ויילר אני צמחונית כבר מגיל שמונה. את הטופו גיליתי קצת לפני שדוד החליט להפוך ליצרן לפני עשרים ושתים שנים. בפעם הראשונה הופתעתי מהמרקם המוזר ולא ידעתי "איך לאכול" אותו. לפני כעשרים שנה ערכו בתל אביב יריד מזון ומשק ויילר הוזמן לפתוח דוכן. מה עושים? פניתי לאמי, צילה פוגל, מקיבוץ עין גב שהייתה בשלנית…

למאמר המלא

טופו, סויה ומה שביניהם

חדשות לבקרים מוצף הציבור בתיאוריות חדשות על מזונות 'טובים' יותר ועל מזונות 'טובים' פחות, ועל כאלה שיש להם תכונות ריפוי כנגד מזונות שנזקם המצטבר מביא למחלות. שני פרמטרים יכולים לסייע לצרכן הנבון, לקבוע את איכותו של המזון הבא אל פיו: פרמטר הזמן ועדותם של בני תרבות שצרכו אותו.
זו אולי הסיבה העיקרית לכך שמן הראוי להתייחס בכובד ראש לסויה, שהיא אבן יסוד בתרבות האוכל במזרח הרחוק, מזה אלפי שנים. חוקרים עקבו אחר נשים וגברים במזרח הרחוק ומצאו ומצאו כי: הם לוקים פחות במחלות הקשורות ללב ולכלי הדם. שכיחות סרטן השד אצל נשים וסרטן הערמונית אצל גברים – נמוכה, ונמצא כי נשים סובלות פחות מבעיות הקשורות לגיל המעבר. המדענים שעקבו ועיבדו את הנתונים המצטברים, ייחסו זאת לתפריט של אנשי המזרח, המבוסס על סויה, ובמשך השנים מחקרים רבים אכן אוששו השערה זו.

למאמר המלא
תמונת מתכונים